Steg Zvedavi polh

Skavti v Logatcu smo pričeli s svojim delovanjem prvega maja 1994, ko je bil tudi ustanovni sestanek, kjer smo ustanovili vse tri veje v stegu, torej krdelo, četo in klan. Samo zanimanje za skavte, pa se je pričelo že leto poprej, ko so se pričeli usposabljati prvi voditelji. Prve obljube smo imeli 11.12.1994 Takrat je dalo obljubo 45 skavtov.

Steg se uradno imenuje: steg Zvedavi polh, Logatec 1. Naše ime (Zvedavi Polh) pove, da smo radovedni, željni novega znanja in nas zanima vse kar se dogaja okoli nas in kar je nenavadnega. Kadar kak izvidnik odkrije nekaj novega, se počuti kot prvi človek, ki je stopil na luno in ta občutek je tisto kar nas sili, da smo radovedni. Polh pa označuje naše lastnosti, ki si jih želimo pridobiti, kot skavti. Naše geslo je:"Bodi mlad in radoveden in življenje ne bo pobegnilo pred teboj!".

Rutica

Skavtska rutica je gotovo eden najbolj opaznih znamenj po katerem spoznaš, da je nekdo skavt. Vsakdo, ki hodi na skavtska srečanja opazi, kako so skavtske rutice pisane in da ima vsak steg svojo kombinacijo barv.

Naša rutica je sestavljena iz dveh barv. Osnovna je modra barva in na njej je svetlovijoličen trak. Ker pa imajo barve svoj pomen nosijo tudi rutice svoj pomen. MODRA je barva globokega ledu, povezana je z duhovno zbranostjo in notranjim zadovoljstvom. Simbolično modra barva ponazarja modrost, neskončnost in nesmrtnost. Modra je Marijina barva in izraža odtujitev od vrednot tega sveta in dviganje osvobojene duše proti Bogu in modremu nebu.VIJOLIČNA barva je mešanica rdeče in modre, zato se nanjo navezujejo predstave sijaja in dostojanstva. Njen značaj je vzvišen in vladarski. Je barva skrivnosti, je Kristusova barva, ki je v trenutku izpolnjene žrtve popolnoma združil v sebi Človeka, sina zemlje, z nebesnim Duhom.

Na kratko bi lahko rekli, da naša rutica predstavlja zavezanost med nebom in zemljo.