Zimovanje klana Divji petelin - Zavratec 2016

zimovanje klana Divji petelin

Z našimi vrlimi klanovci smo se zbrali v Logatcu, od koder nas je voditelj Boštjan prepeljal do Godoviča. Tam smo si na rame naložili svoje ruzake in krenili na pot. Po odličnih dveh urah hoje smo prišli na željeni cilj. Ko smo že mislili, da bomo prišli v hišo in nas bosta čakala večerja in topel čaj, smo razočarano ugotovili, da si bomo morali kuhati sami. Po slastni večerji (palačinke) smo se sprostili ob zvokih kitare, nato pa smo v tišini, obdani s svečkami odšli v pripravljen prostor, kjer smo slovesno, vsi skupaj, podpisali zavezo našega zimovanja. Poistovetili smo se tudi z novim žigom našega klana, ki ga je naredila voditeljica Klara. S spancem se je petkov dan zaključil.

Ker se po jutru dan pozna, smo zjutraj odšli na svež zrak in malce pretegnili svoje kosti, sklepe in mišice. Po telovadbi smo si ogledali film »se7ven«, ki nam je razkril našo glavno temo zimovanja-sedem glavnih grešnih nagnenj. Po pogovoru in odličnem kosilu smo se odpravili na krajšo orientacijo, na kateri smo morali poiskati služenje, sestaviti igro, rešiti miselno uganko in se naučiti izmeriti azimut. Ob vrnitvi je bila na vrsti puščava, po njej pa pogovor, ki je razjasnil nekatera vprašanja, nekatera pa so ostala tudi neodgovorjena. Sledil je zabavni večer s petjem, igranjem na kitaro in kviz v katerem smo morali po opisu drugega prepoznati besedo, ki se je izpisala.

Nedelja je hitro minila: bujenje, molitev, telovadba, zajtrk, sveta maša. Po sveti maši smo skuhali kosilo in pospravili naše domovanje. Zaključili smo še z zadnjim pismom iz knjige »7 glavnih grehov in kako zgrabiti bika za roge«, preverbo in zaključno klanovsko molitvijo.

 

Sanjavi racman

Objavljeno v PP - Novice, Novice
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.